Poliüretan Heykel Atölyesi

Poliüretan heykel nedir ?

Belirlenen modelin, öncelikle silikon kalıbı alınır, Sonrasında kalıbın dış kısmına zırh adı verilen fiberglas kalıp eklenir. Bu işlemler yapılırken silikonun kuruma süresi, fiber zırhın eğer çiftli kalıp alınacaksa vida ve sökme takma işlemi için tüm detayların eksiksiz olması gerekmektedir. Seri Üretim yapılan heykel modelleri, Arasında farklı malzemeler kullanılır, Ölçü ve Tasarıma göre bazen alçı bazen polyester bazen ise poliüretan malzeme ile seri üretim yapılmaktadır.

Poliüretan enjeksiyon makinasında döküm ve kalıp İşlemi 

Poliüretan ahşap görünümüne en yakın döküm malzemesidir. Enjeksiyon makinalar ile 2 komponentlı bileşen otomatik olarak makinada karışır ve teraziye alınmış bir tezgah üzerinde buluna kalıp içine döküm yapılır. Seri döküm yapılan objelerin adet sayısına göre her 30 adette bir silikon yenilenmesi gerekir.

Poliüretan malzemenin avantajı nedir ?

Malzeme kısa sürede tepki verir ve kalıptan çıkan ürünü 1 saat içinde zımpara ve astar işlemine almanıza olanak tanır. Özellikle ufak heykel ve obje imalatında Poliüretan döküm diğer tüm kimyasal maddelere göre daha dayanıklı ve uzun süre kullanıma sahiptir. Vidalama ve montaj aparatı işlemi en çok sorulan sorular arasındadır. Ahşaba uyguladığınız, Aparat, Vidalama ve delik delme gibi tüm işlemleri poliüretan üzerinde uygulayabilir siniz. Sizin de seri üretmek istediğiniz, Bir model varsa Bucros Atölyesin de istediğiniz adette ister ham ister boyalı bitmiş şekilde sipariş verebilirsiniz.

Poliüretan malzemeler için tamamen kırılmaz diyemeyiz, ancak metal ve çelik dökümden sonra aksesuar dökümlerin de en kaliteli ve sert malzemedir. Sert olmasına karşın bir o kadar da kolay zımpara yapmanıza yardımcı olur. Bucros Art olarak Atölyemiz de Fiberglas ve Poliüretan kalıp için model hazırlığı ve döküm işlemleri yapılmaktadır.

Yazar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir